Tinyone evi, kısa süreli konaklamalara hizmet verecek şekilde yenilenmiştir.
Bina, Ortaköy'ün merkezinde, Boğaz'a sadece üç dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır.
Boğaz tekne turları sadece 150 metre uzaklıktaki limandan kalkmaktadır.
Oda Özellikleri: Tüm odalarda düz ekran TV, elektrikli su ısıtıcısı ve mini buzdolabı, ücretsiz Wi-Fi ile klimalı odalar bulunmaktadır. Ayrıca saç kurutma makinesi ve ücretsiz banyo malzemeleri içeren modern bir banyo vardır.
Ortaköy civarında;
Yürüme mesafesinde çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır.
Otelimizden Ortaköy Camii'ne yürüyerek 5 dakika uzaklıktadır. Dolmabahçe Sarayı 3 km uzaklıktadır. Taksim Meydanı 5 km uzaklıktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı 30km, İstanbul Yeni Havalimanı 35km ve
Tiny one ayrıca İstanbul'daki en iyi değerlerden biri olarak derecelendirildi! Konuklar, şehirdeki diğer mülklerle karşılaştırıldığında beklediklerinden çok daha fazlasını alıyor.
Galata (Standart Çift Kişilik Oda)
Galata Kulesi ilk olarak Bizans İmparatoru Justinianos tarafından MS 507 - 508 yılında inşa edilmiştir. Günümüzdeki kuleyi 1348 - 49 yılında Cenevizliler yeniden inşa etmiştir. Kule 1445 - 46 yılları arasında yükseltilmiştir. 1500'lü yıllarda depremden zarar görerek Mimar Murad bin Hayreddin tarafından onarılmıştır.
Ortaköy (Çift Kişilik Balkonlu Oda)
Ortaköy, hem Bizans hem de Osmanlı dönemlerinde kentin günlük yaşamında önemli bir yere sahip olmuştur. 16. yüzyılda, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman, Türkleri Ortaköy'e taşınmaya ve orada yaşamaya teşvik ederek, mahalledeki Türk varlığının başlangıcını işaret etti. Ortaköy'deki en eski yapılardan biri, 1556 yılında ünlü Osmanlı mimarı Mimar Sinan tarafından yaptırılan Türk Hamamı'dır. Sahildeki iskele meydanında bulunan ünlü Ortaköy Camii, aslen 18. yüzyılda inşa edilmiştir. 1871 yılında Sultan Abdülaziz bir süre yaşadığı Ortaköy'de Çırağan Sarayı'nı yaptırmıştır. Çırağan Sarayı, Osmanlı Meclis binası olarak da kullanılmıştır.
Pera (Standart Çift Kişilik Oda)
Pera'nın anlamı; diğer taraf, ( Haliç'in karşı tarafı – Haliç) Çoğunluğu ağaçların ve incirlerin bulunduğu bu bölge, Hellenistik Dönem'de Avrupa'dan Anadolu'ya uzanan Galatai savaşçı kavimleri olan Sykai (Sycaedes) olarak anılırdı. Kral Nikomedes onları bu bölgeye yerleştirdi. Bu bölge Galatai olarak anılmaya başlandı. Mimari ise yeni yapılarla ortaya çıkmaya başlamış ve Justinianos döneminde kentleşmeye başlamıştır. Daha sonra halk tarafından "denizin diğer tarafı" anlamına gelen "Peraia" olarak adlandırılan Galatai bölgesi.
Hisar (Ekonomik Tek Kişilik Oda)
İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan Rumeli Hisarı, Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce Anadolu Hisarı'nın tam karşısına yaptırılmıştır. Hisarın yapılış amacı; Anadolu Hisarı'nınkine benzer şekilde, Boğaz'ın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemektir. İstanbul'u kuşatma sırasında Karadeniz'den gelebilecek yardımları önlemek amacıyla, şehir kuşatmasından önce (1452 yılında) inşa edilmiş ve 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır.
Dönemin sultanı Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u kuşatmaya karar verdiğinde bazı önlemler almıştı. Boğazdan geçen gemiler kontrol altına alınmadığı sürece, fetih imkânsız olacaktı. Daha önce aynı amaçla yapılan Anadolu Hisarı, o zamanki topların etkili oldukları mesafelerin ve atılan güllelerin kifayetsizliği nedeniyle Karadeniz'den gelen gemileri kontrol altına almaya yetmiyordu. Sultan da bu nedenle Boğaz'ı kontrol altına almak için yeni bir kale yaptırmaya karar verdi. 1452 yılının mart ayında, İstanbul'un fethine hazırlanmak ve Boğaz'a hâkim olmak amacıyla planları bizzat Fatih Sultan Mehmet tarafından yapılan kalenin inşasına başlandı. 4 ay gibi kısa bir sürenin sonunda hisarın yapımı tamamlandı.
Rumeli Hisarı'na Fatih Sultan Mehmet tarafından "Boğazkesen" ismi verilmişti. Ancak zaman içerisinde bu isim Yenihisar, Yenicehisar, Yenikale, Nikhisar, Başkesen gibi isimlerle anıldı. Bulunduğu konumdan dolayı ise tüm bu isimleri unutularak Rumeli Hisarı olarak anılmaya başlandı.
Sultanahmet (Ekonomik Çift Kişilik Oda)
Konstantinopolis Hipodromu, Bizans İmparatorluğu'nun başkenti Konstantinopolis'in spor ve sosyal merkezi olan bir sirk idi. Bugün, Türk şehri İstanbul'da Sultanahmet Meydanı (Sultan Ahmet Meydanı) olarak adlandırılan ve orijinal yapının birkaç parçası hayatta kalan bir meydandır. Bazen Atmeydanı (Türkçe'de At Meydanı) olarak da adlandırılır. At yarışı ve araba yarışı, antik dünyada popüler eğlencelerdi ve hipodromlar, Helenistik Roma ve Bizans araslarında Yunan şehirlerinin ortak özellikleriydi.
Kız Kulesi (Standart Çift Kişilik Oda)
Kulenin yapımı ve konumu hakkında birçok efsane vardır. En popüler Türk efsanesine göre bir padişahın çok sevdiği bir kızı varmış. Bir gün, bir kahin, 18. doğum gününde zehirli bir yılan tarafından öldürüleceğini kehanet etti. Padişah, kızının erken ölümünü, yılanlardan uzak tutmak için karadan uzaklaştırma çabası içinde, kızını 18. yaşına kadar korumak için boğazın ortasına kuleyi yaptırdı. Prenses, yalnızca babası tarafından sık sık ziyaret edildiği kuleye yerleştirildi. Padişah, prensesin 18. doğum gününde ona doğum günü hediyesi olarak bir sepet egzotik meyve getirdi, kehaneti engelleyebildiği için mutluydu. Ancak sepete uzandığında, meyveler arasında saklanan bir asp genç prensesi ısırdı ve tıpkı kehanetin tahmin ettiği gibi babasının kollarında öldü. Bu nedenle Kız Kulesi adı.
Eski adı Leander's Tower, bir kızla ilgili başka bir hikayeden geliyor: Antik Yunan Kahramanı ve Leander efsanesi. Hero, Hellespont'un (Çanakkale) kenarında Sestos'ta bir kulede yaşayan Afrodit'in bir rahibesiydi. Boğazın diğer yakasındaki Abydoslu genç bir adam olan Leander (Leandros) ona aşık olur ve onunla olmak için her gece Hellespont'u yüzerek geçerdi. Kahraman, yoluna rehberlik etmesi için her gece kulesinin tepesine bir lambayı yükseltirdi…